Over Ons

Wij willen met Lichter Leven het beste van het leven combineren; genieten en gezondheid!

Hart en Ziel

De kranten staan vol met bangmakerrij en wij willen een tegengeluid bieden, weer terug naar de basis en het gezonde verstand. Eten is lekker, leuk en belangrijk. Wij zien eten als een elementaire behoefte, niet alleen voor het lichaam, maar ook voor het hart en de ziel.

We kennen allemaal dat gevoel dat je krijgt van een lekkere kop koffie of thee, een heerlijk gebakje of de stamppot zoals alleen moeder die kan maken. Dat heeft vaak niet alleen met smaak, maar vooral met gevoel te maken. Eten is gevoel en niet alleen een technische zaak.

Natuurlijk is de voedingswaarde belangrijk en is een avocado gezonder voor je dan een hamburger uit een fastfood tent, maar verdrietig een avocado naar binnen gooien die je niet lekker vindt of met je liefje genieten van een home made hamburger van goed vlees en op een lekker broodje maakt zo veel feel good stoffen vrij dat dit voor je gezondheid erg belangrijk wordt. Dit is een nog niet goed onderzocht gebied en we wachten met veel ongeduld op de eerste onderzoeken.

Verbinden en Verspreiden

Lichter Leven biedt een platform voor gezondheidsprofessionals die een boodschap hebben waar onze bezoekers iets aan kunnen hebben. Op die manier kunnen we allemaal van elkaar leren en vergroot en verspreid belangrijke kennis zich meer en meer. We willen onze bezoekers met Lichter Leven het plezier terug geven in echt eten, in echte voeding die het lichaam, de ziel en onze gemeenschap voedt. En daarmee ook het plezier in het leven terug geven, een vreugdevolle weg naar meer gezondheid, vitaliteit, meer connectie en 'sence of belonging'.

Aarden en Verbinden

Voeding is ook letterlijk jezelf aarden, je brengt met eten een stukje aarde in je lichaam en zo is de cirkel rond. Dit besef kan een diepere vreugde rond eten mee brengen. Voeding is ook verbinding, samen eten of eten die aan een herinnering is gekoppeld zoals de appeltaart van oma.

Voeding is verbonden met elk aspect van ons leven, vanaf het allereerste moment dat wij op aarde komen. De eerste voeding die wij krijgen van onze moeder. Het is daarom niet gek dat voeding voor ons staat voor 'voeding van het leven' en verbonden is aan zo veel emoties.

Plezier en Lichtheid

We willen plezier terugbrengen, de lichtheid en tegelijkertijd het diepere besef wat voeding voor je kan betekenen, hoeveel het je leven kan verrijken door er meer aandacht aan te geven. We willen uitleg geven, begrip vergroten zodat je zelf een keuze kunt maken, we willen een baken van licht vormen in de jungle die voedingsindustrie en sommige 'experts' vormen. We zullen te allen tijde staan voor een positieve boodschap en voor bangmakerij is bij ons geen plek.

Kennis en positiviteit

Kennis is natuurlijk van groot belang, maar zonder een positieve mindset is deze kennis niet in de praktijk te brengen, daarom richten wij ons op het verlichten van het begrip gezondheid zodat het leuk en prettig wordt om de kennis in de praktijk te brengen.

We willen onze bezoekers het vertrouwen teruggeven in hun eigen kennis en traditie, want in vele culturen en gewoontes zit iets moois en onze missie is om al het mooie te waarborgen en dit te cultiveren tot iets prachtigs. Behoud de goede aspecten van je huidige leefstijl en optimaliseer die met gewoonten die bij je passen tot iets wat naadloos bij je aansluit en je voorziet in optimale gezondheid en plezier.

Bekijk wie achter Lichter Leven zit Bekijk de ervaringen en recensies

Partners