Artikelen uit April, 2017

28-04-2017 Wel of geen tussendoortjes?

Heb je nou wel of geen tussendoortjes nodig? Er lijkt een tweedeling gaande in voedingsland, waarbij de diëtisten vaak nog altijd roepen, je moet tussendoor eten om je bloedsuiker op peil te houden, maar steeds meer voedingskundige (wat die 'titel' trouwens ook mag betekenen) zeggen dat je niet tussendoor moet eten en misschien zelfs maar 1 of 2 keer per dag zou moeten eten.

De hele discussie over het aantal maaltijd momenten is wat mij betreft te algemeen, alles en iedereen wordt op een hoop gegooid en dat is natuurlijk onzin. Wat voor mij werkt hoeft voor jou niet te werken, dus kijk ik in de praktijk naar de persoon en wat daarvoor op dit moment de juiste keuze is.

Wanneer we kijken naar tussendoortjes leerde ik op de opleiding dat het belangrijk is, want je houdt je bloedsuiker op peil en dus je energie niveau op peil. Geen idee of dat nog steeds zo wordt onderwezen, maar inmiddels heb ik een meer genuanceerde mening omtrent het onderwerp tussendoortjes.

Best een interessant uitgangspunt trouwens 'het lichaam heeft tussendoortjes nodig om de bloedsuiker op peil te houden'. Is dat wel echt waar? 

Lees meer...

Partners