Wie zijn wij

Gesina Hammad-Waslander en Aziz Hammad zijn de grondleggers van Lichter Leven, zij hadden een duidelijke behoefte aan een Nederlands instituut voor gezondheid in de breedste zin van het woord. Hetgeen ze zochten vonden ze in Nederland niet, bedenkend dat zij vast niet de enige zouden zijn met deze behoefte besloten ze toen om met hun jarenlange ervaring en expertise dit project zelf op te pakken. En ook al kost het veel energie en inspanning, de dankbaarheid en voldoening is zo groot dat het met recht lichter leven genoemd mag worden.

Wij zijn zelf sinds heel lange tijd op een mooie weg waarbij we ons steeds beter zijn gaan voelen, waarbij we meer genieten van onze gezondheid en het leven en dat willen we ook graag voor jou!

Wie zijn wij > Gesina

Gesina Hammad-Waslander

Ik ben opgeleid als regulier diëtist, een HBO opleiding van 4 jaar en heb vervolgens zowel in een eigen praktijk als in het ziekenhuis gewerkt. Een burn out opende mij de ogen en ik heb toen een koerswijziging gemaakt en ben hetgeen waar ik zelf altijd al mee bezig was, namelijk holistische therapie, ook in de praktijk gaan brengen.

Ik heb mezelf bijgeschoold tot orthomoleculair therapeut en heb sindsdien al vele honderden mensen in de praktijk mogen begeleiden op weg naar meer fitheid en vitaliteit.

Lichter Leven is mede voortgekomen uit de wens om meer mensen te kunnen helpen, in de praktijk is het een beperkte mogelijkheid om mensen te zien vanwege het feit dat een op een consulten veel tijd kosten. En ook al is dat een van de leukste dingen om te doen, wil ik graag meer mensen helpen. Degene die aan de andere kant van het land wonen of die slechter ter been zijn of te moe om de reis naar de praktijk te ondernemen.

Met Lichter Leven is het eindelijk mogelijk om een groter publiek te bereiken en bedienen en daarmee is een lang gekoeterde wens in vervulling gegaan.

Gesina Hammad-Waslander

Mijn favoriete dingen:

Koken, vooral Thais en Italiaans zijn favoriet, uit eten gaan, dansen en Friends kijken.

Wie zijn wij > Aziz

Aziz Hammad

Ik ben al vanaf jongs af aan bewust van wat voeding doet met je lichaam en wist toen ik fanatiek voetbalde al dat ik door gezond eten beter kon presteren. Maar zoals dat vaak gaat ben ik wegens o.a. Blessures gestopt met voetbal en raakte het idee van goed eten en leven naar de achtergrond. Ik ging roken en drinken, gezond eten was al helemaal niet belangrijk.

Uiteindelijk werden Gesina en ik in 2003 ouders van onze mooie dochter Robin en dat maakte zeker bij Gesina een omslagpunt kwam en zij gezonder ging koken, dus niet alleen lekker, maar ook gezond. Dat was wat mij betreft prima en ik ging er in mee, maar er was nog geen knop om.

Tot ik in 2012 de diagnose COPD kreeg en ik me kapot schrok en per direct ben gestopt met roken. Dat was niet makkelijk en de eerste maanden waren heel zwaar en heftig. Maar uiteindelijk kreeg ik van iemand de tip om te gaan sporten, zodat ik me beter zou gaan voelen. En het is ongelofelijk hoe snel ik opknapte en mijn conditie verbeterde. Ik viel 8 kilo af en ben nu fitter dan ooit!

Met deze ommekeer kwam bij mij ook het besef naar boven dat gezondheid zowel lichamelijk als geestelijk het belangrijkste is in het leven. Ik ging meer lezen en leren over voeding, sport en de holistische visie. Zeker ook omdat Gesina daar al heel veel mee bezig was.

Inmiddels zijn wij hier allemaal bezig met lekker en gezond eten, sporten en vooral veel lachen en genieten.

Bekijk de Lichter Leven producten Bekijk de Lichter Leven e-cursussen

Aziz Hammad

Mijn favoriete dingen:

Eten, vooral de Thaise en Italiaanse gerechten die mijn vrouw Gesina maakt! :-) Voetbal kijken, Feyenoord fan in hart en nieren. Sporten, minimaal 3 x per week, ik kan me geen leven meer zonder sport indenken!

Partners